Over Sonexo

Op deze website veilen wij van tijd tot tijd niet gebruikte domeinnamen uit ons portfolio. Sonexo is gespecialiseerd in conversiegerichte internetmarketing. Hiernaast houdt Sonexo zich ook bezig met de ontwikkeling en exploitatie van websites. Verder zijn wij gespecialiseerd in bemiddeling, taxatie en de aan- en verkoop van generieke domeinnamen.

Meer informatie over Sonexo kunt u vinden op onze website.

Website Sonexo »


Over onze veilingen

Aanmelden

Voordat u kunt bieden op domeinnamen in onze veilingen, dient u zichzelf te registreren in deze website. Nadat u zichzelf geregistreerd hebt, wordt er een e-mail verstuurd naar het opgegeven e-mailadres waarmee u uw registratie kunt bevestigen. Pas nadat uw registratie is bevestigd, kunt u inloggen en mee bieden in veilingen.

Profiel

Om de afhandeling van een door u gewonnen veiling zo soepel mogelijk te laten verlopen verzoeken wij u uw profiel zo volledig mogelijk in te vullen. U vindt uw profiel pagina door in te loggen en vervolgens in het menu op 'Mijn account' te klikken. De gegevens die u hier invoert, worden alleen gebruikt voor de afhandeling van een veiling en niet voor andere doeleinden, en zijn niet inzichtelijk voor andere gebruikers.

Domeinnamen

De domeinnaam kenmerken die mogelijk vermeld zijn bij een veiling, zijn enige tijd geleden opgehaald uit externe bronnen. Deze gegevens zijn dus niet live maar indicatief en er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Looptijd

Onze veilingen lopen ongeveer 7 dagen vanaf het moment dat ze actief worden. Op de detail pagina van een veiling kunt u zien hoeveel tijd er nog resteert in de veiling en wat de verwachte eindtijd is.
Indien er in de laatste vijf minuten nog een bod geplaatst wordt in een veiling, wordt de eindtijd van die veiling automatisch met vijf minuten verlengd. Alle genoemde tijden zijn in CET tijdzone.

Bieden

Om een bod te plaatsen logt u in en geeft u uw bod in op de detail pagina van een veiling. U kunt twee soorten biedingen plaatsen: een statisch bod en een maximum bod. Bij een maximum bod biedt Sonexo automatisch namens u tot en met het door u ingegeven maximale bod, waarbij telkens het minimaal benodigde geboden wordt om de hoogste bieder te worden of te blijven. Een statisch bod is een eenmalig bod waarvan het bedrag vast staat.
Indien u overboden wordt, stellen wij u hiervan per e-mail op de hoogte.
Als twee biedingen even hoog zijn, wint het eerder geplaatste bod.
Indien u op enig moment de hoogste bieder bent door middel van een geplaatst statisch bod, kunt u op dat moment uw hoogste bod niet wijzigen naar een maximum bod.
Alle bedragen zijn in Euro exclusief BTW en inclusief veiling kosten.

Na afloop van een veiling

Zodra een veiling afloopt en u de hoogste bieder bent, wordt u hiervan per e-mail op de hoogte gesteld. Om de afhandeling zo soepel mogelijk te laten verlopen verzoeken wij u uw profiel zo volledig mogelijk in te vullen.
Als wij alle relevante gegevens hebben, ontvangt u van ons een factuur voor het bedrag waarop de veiling is geëindigd. Na betaling van deze factuur zullen wij over het algemeen binnen 1 werkdag de transfer van de domeinnaam starten.

Overdracht domeinnaam

Nadat u de factuur voldaan hebt, ontvangt u van ons per e-mail een token waarmee u de domeinnaam kunt verhuizen naar een provider van uw keuze. Het is aan u om een provider te selecteren die .nl domeinnamen kan registreren, waarna u bij die provider een verzoek tot overdracht en verhuizing van de domeinnaam indient. Voor dat verzoek hebt u de door ons verstrekte token nodig.
Sonexo biedt geen hosting of andere domeinnaam gerelateerde services. Het is dus noodzakelijk om na het verkrijgen van de token de domeinnaam bij Sonexo weg te verhuizen. U kunt op de website van SIDN zien welke bedrijven bevoegd zijn tot het registreren en verhuizen van .nl domeinnamen.

Algemene voorwaarden

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Vragen?

Als u vragen of opmerkingen hebt, kunt u na te hebben ingelogd contact met ons opnemen via 'Contact' in het menu.